FIT NUTELLA Z DAKTYLI
Powiem wam, że mało które "zdrowsze" zamienniki są w stanie mnie zadowolić. Próbowałam wielu przepisów i większość niestety była dla mnie zdecydowanie za mdła i nijaka. Inaczej jest z tym przepisem! Osoby, które mnie znają wiedzą o mojej miłości do czekolady i nutelli. Mogłabym nie zjeść śniadania i obiadu, ale na słodki baton zawsze znajdę miejsce! Moja miłość do słodyczy przekłada się niestety na kilka nadprogramowych kilogramów i wiecznie nadęty brzuch. Nie wierzyłam, że jakakolwiek zdrowsza alternatywa jest w stanie zaspokoić moje zapotrzebowanie na słodkie. Jak bardzo się myliłam!
Istnieje kilka wariantów zrobienia zdrowej nutelli. Myślę, że w tej kwestii warto za każdym razem co nieco zmienić i stworzyć wersję najbliższą naszym preferencjom.
Osobiście do swojej wersji nutelli użyłam:
- szklanka daktyli
- szklanka migdałów ( ja użyłam już zmielonych)
- 3 łyżki kakao
- łyżka masła orzechowego
Tak przygotowaną nutellę możecie przetrzymywać w lodówce mniej więcej 7 dni. Taka wyjęta z lodówki smakuje mi najbardziej!
Jak podoba się wam taka wersja nutelli? Dla mnie najważniejsze jest to, że w końcu mogę się czymś zajadać bez wyrzutów sumienia :) Na pewno zagości u mnie na stałe!
1 komentarzy
Muszę wypróbować przepis wygląda pysznie 🤗
OdpowiedzUsuńSpodobał Ci się blog? Dodaj go do swoich ulubionych i odwiedź nasz fanpage na Facebooku :)