Jeśli szukacie szybkiego, prostego przepisu na chłodne i ciemne wieczory- zapraszam was do wypróbowania kukurydzianego chowderu z grillowanym kurczakiem. Kukurydziana zupa?! Wiem, jak to brzmi, ale naprawdę smakuje dobrze! :)


Zupę niestandardowo zaczynamy od patelni. Podsmażamy chwilę czosnek i papryczkę, a następnie wrzucamy je do garnka w którym gotujemy powoli inne warzywa: ziemniaki, pietruszkę, marchewkę, cebulę, i seler.
W międzyczasie przygotowujemy kurczaka i koperek. Pierś doprawiamy pieprzem i solą (można użyć przyprawy grillowej) i wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową, przewracając ją od czasu do czasu.
Blendujemy naszą zupę, wrzucamy pokrojony koperek i delikatnie mieszamy. Na koniec przelewamy do talerzy lub małych miseczek, zupa jest dość sycąca, więc zdecydowanie polecam jeść ją w małych ilościach :)
Na górę kładziemy plastry kurczaka, możemy dodać odrobinę śmietanki czy też udekorować talerz wedle własnych zachcianek.
Wygląda pysznie ;-)
OdpowiedzUsuń